Ta reda på allt om trängselskatt i Stockholm

Målet har sedan starten varit att minska trängseln i Stockholm. Det är ett mål som fortfarande inte helt är nått men som självklart förbättrats sedan införandet av den här skatten. För det ska vara dyrare att använda en privatbil än att åka kommunalt. Det är också målet som måste uppnås genom att trängselskatt i Stockholm används för att minska ner bilåkandet. Reglerna och avgifterna har dock genom åren ändrats och det finns en del saker som kan vara bra att känna till. Därför ska du se till att ta reda på så mycket som möjligt om skatten.

Det gör att du minskar risken att behöva betala den för att du inte visste att den fanns. Därför ska du självklart se till att välja ut det som bäst passar för dig. Det leder trots allt till att allt görs smidigare och enklare för dig. Beloppen står klart och tydligt när du kör in och ut från Stockholm. Du betalar både när du kör in och när du kör ut.

Trängselskatten i Stockholm har funnits under många år

Det har pågått under många år och är idag en helt vanlig del av kostnaden att köra bil i Stockholm. Dock har det inte alltid funnits en trängselskatt i Stockholm. Däremot är konceptet något som införts på många andra håll och i andra städer runt om i världen. Att minska bilkörandet genom att göra det dyrare än trots allt något som verkar fungera. Avgifterna skiljer sig åt och reglerna ändras lite då och då. Dock är det kostnadsfritt under vissa perioder av dygnet och på vissa helgdagar. Därför vet du oftast hur mycket det kommer att kosta redan innan du kör in i Stockholm.